2022 Kıdem Tazminatı Ne Kadar Oldu?

2022 Kıdem Tazminatı Ne Kadar Oldu? 2022 yılı itibari ile asgari ücrete gelen zamlar işçinin tazminat haklarına da olumlu yönde artış olmasının en önemli nedenidir. Kıdem tazminatı her yıl belirlenmiş oranda düzenli olarak artış göstermektedir. 2022 kıdem tazminatı ise 10.596 TL olarak belirlenmiştir. Kıdem tazminatı yıl üzerinden hesaplanmaktadır.

2022 Kıdem Tazminatı Ne Kadar Oldu?

Kıdem Tazminatı Şartları Nedir?

İşçinin en büyük ve en önemli sosyal güvencesi olan kıdem tazminatı almaya hak kazanabilmesi için 1 yıldan az süre çalışmamış olması gerekmektedir. Yani işçi 1 yıllık süresini doldurduktan sonra ayrılacağı iş yerinden kıdem tazminatı almaya hak kazanmaktadır.

Belirsiz süreli bir iş sözleşmesinin olması kıdem tazminatı almak için gerekli olan şartlardan en önemlisidir. Eğer işçi ve işveren arasında aylık bazında belirli süreli bir iş sözleşmesi var ise süre bitiminde işçi kıdem tazminatı almaya hak kazanamaz.

Bir (1) Yıllık Tazminat Hakkı Ne Kadar?

1 yıllık tazminat hakkı 2022 yılı itibari ile asgari ücret tutarının artması ile artış göstermiştir. Buna göre 2022 yılı itibari ile kıdem tazminatı 1 yılı dolduran işçiler için 10.596 TL’ye yükselmiştir.

Eğer 1 yıldan daha uzun süredir aynı iş yerinde çalışıyor iseniz kıdem tazminatınızı hesaplamak için işe giriş ve çıkış tarihlerinizi bilmeniz gerekmektedir. 2022 ihbar tazminatı ise çalıştığınız süreye bağlı olarak son asgari ücret üzerinden haftalık maaş tutarı belirlenerek ödemektedir.

Kaynak: İstanbul Avukatı 

Arabuluculuk Kıdem Tazminatı Avukatı İstanbul Avukatı Özel Avukat Ceza Avukatı

1 Yorumlar

  1. 2022 Kıdem Tazminatı Ne Kadar Oldu? 2022 yılı itibari ile asgari ücrete gelen zamlar işçinin tazminat haklarına da olumlu yönde artış olmasının en önemli nedenidir. Kıdem tazminatı her yıl belirlenmiş oranda düzenli olarak artış göstermektedir. 2022 kıdem tazminatı ise 10.596 TL olarak belirlenmiştir. Kıdem tazminatı yıl üzerinden hesaplanmaktadır.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski